nvidia - Which video card for 3 Monitor display (Jan-2014)

23
2014-04
  • ECII

    I have an ATI 5850 runining 3 Monitors (DVI DVI VGA). I am not quite happy especially with the display attached to the VGA screen (suboptimal resolution 1600x1200 instead of 1920x1200).

    I am still running 12.04 and will migrate to 14.04. Can one recommend me a card for 3 monitor display exclusively on DVI or HDMI (no vga!). I am indifferent to nVIDIA or ATI.

  • Answers
    Know someone who can answer? Share a link to this question via email, Google+, Twitter, or Facebook.

    Related Question

    xorg - 3 monitors with 2 video cards not working
  • veilig

    I'm trying to get ubuntu working w/ 3 monitors. I have been given 2 video cards

    lspci | grep VGA

    20:01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV620 LE [Radeon HD 3450]
    25:05:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV44A [GeForce 6200] (rev a1)
    

    I have two monitors plugged into my ATI card which is plugged into my primary PCIe slot, and one monitor plugged into my nVidia card

    I have had it working correctly w/ two monitors (dvi|vga) plugged into the ATI card and the nVidia monitor blank. Now I have the nVidia monitor working (dvi) and one monitor from the ATI (vga) working, but I can't seem to get the last monitor on the ATI (dvi) to show anything. Both monitors plugged into the ATI cards show the boot screen, while the nVidia monitor is blank, and work up until the point you are presented w/ the login screen for Ubuntu, then the DVI monitor on the ATI card goes blank and the nVidia monitor turns on and works.

    So now I have two screens working, one on each card. At first glance, it appears that my setup "wants" to work - looking how the wallpaper is rendered. My left screen is only half covered in wallpaper, while my middle monitor is fully covered, and it looks like the missing quarter of my wallpaper should render on the left half of my 3rd monitor on the right....not sure if that actually means anything.

    Kinda like this, where X = wallpaper

     1   2   3
    [ X][XX][X ]
    

    Currently I'm seeing this error in my Xorg.0.log file, but I'm not sure where to go from here:

    [    24.746] (EE) RADEON(2):  reusing fd for second head
    

    Might I have something wrong w/ my xorg.conf or do I need to do something more to get this to work?

    /etc/X11/xorg.conf

    # nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
    # nvidia-xconfig:  version 270.29  ([email protected]
    
    Section "ServerLayout"
        Identifier     "Layout0"
        Screen      0  "Screen0" 0 0
        Screen      "Screen1" RightOf "Screen0"
        Screen      "Screen2" RightOf "Screen1"
        InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
        InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    EndSection
    
    Section "Module"
        Load    "dbe"       # Double-buffering
        Load    "GLcore"    # OpenGL support
        # Load  "dri"       # Direct rednering infrastructure
        Load    "glx"       # OpenGL X protocol interface
        Load    "extmod"    # Misc. required extensions
        # Load  "v4l"       # Video4Linux
        Load    "record"    # X event recorder
        Load    "freetype"  # TrueType font handler
        Load    "type1"     # Adobe Type 1 font handler
    EndSection
    
    Section "ServerFlags"
        Option "Xinerama" "true"
    EndSection
    
    Section "Files"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        # generated from default
        Identifier     "Mouse0"
        Driver         "mouse"
        Option         "Protocol" "auto"
        Option         "Device" "/dev/psaux"
        Option         "Emulate3Buttons" "no"
        Option         "ZAxisMapping" "4 5"
    EndSection
    
    Section "InputDevice"
        # generated from default
        Identifier     "Keyboard0"
        Driver         "kbd"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
        Identifier     "Dell0"
        VendorName     "Unknown"
        ModelName      "Unknown"
        HorizSync       30.0 - 81.0
        VertRefresh     56.0 - 76.0
            Option         "DPMS"
    EndSection
    
    Section "Monitor"
        Identifier     "Dell1"
        VendorName     "Unknown"
        ModelName      "Unknown"
        HorizSync       30.0 - 81.0
        VertRefresh     56.0 - 76.0
        Option         "DPMS"
    EndSectiSection "Monitor"
        Identifier     "Dell2"
        VendorName     "Unknown"
        ModelName      "Unknown"
        HorizSync       30.0 - 81.0
        VertRefresh     56.0 - 76.0
        Option         "DPMS"
    EndSection
    
    Section "Device"
        Identifier  "RD3450"
        Driver      "radeon"
        BusId       "PCI:01:00:0"
        Screen      0
    EndSection
    
    Section "Device"
        Identifier  "RD34501"
        Driver      "radeon"
        BusId       "PCI:01:00:0"
        Screen      1
    EndSection
    
    Section "Device"
        Identifier     "GF6200"
        Driver         "nvidia"
        VendorName     "NVIDIA Corporation"
        BusId          "PCI:05:00:0"
    EndSection
    
    Section "Screen"
        Identifier     "Screen0"
        Device         "GF6200"
        Monitor        "Dell0"
        DefaultDepth    24
        SubSection     "Display"
            Depth       24
        EndSubSection
    EndSection
    
    Section "Screen"
        Identifier     "Screen1"
        Device         "RD3450"
        Monitor        "Dell1"
        DefaultDepth    24
        SubSection     "Display"
            Depth       24
        EndSubSection
    EndSection
    
    Section "Screen"
        Identifier     "Screen2"
        Device         "RD34501"
        Monitor        "Dell2"
        DefaultDepth    24
        SubSection     "Display"
            Depth       24
        EndSubSection
    EndSection
    
    Section "DRI"
        Mode    0666
    EndSection
    

  • Related Answers
  • Mantrum

    There is an error in your xorg.conf: EndSectiSection "Monitor"